فایل اکسل پرسشنامه استاندارد تعارضات زناشویی MCQ
معرفی ابزار
پرسشنامه تعارضات زناشویی: طرح اولیه این پرسشنامه توسط ترابی و زیر نظر ثنایی (1375) تهیه و تنظیم شد که هفت بعد یا زمینه تعارض زناشویی را اندازه گیری می کند. این ابعاد عبارتند از:
کاهش همکاری
کاهش رابطه جنسی
افزایش واکنش هیجانی
افزایش رابطه فردی با خویشاوندان
کاهش رابطه خانوادگی با خویشاوندان همسر
جدا کردن امور مالی از یکدیگر
افزایش جلب حمایت از فرزندان
در سال 1387 در اصلاح پرسشنامه حاضر، یک بند دیگر به آن اضافه گردید که بعد دیگری از تعارضات زناشویی را مورد بررسی قرار می دهد بنابراین پرسشنامه در حال حاضر هشت بعد از تعارضات زناشویی را ارزیابی می کند که هشتمین بعد آن : اختلال در روابط می باشد(دکتر ثنائی 1387 ).
شیوه نمره گذاری:
برای هر سوال پنج گزینه در نظر گرفته شده که به تناسب 1 تا 5 نمره به آنها اختصاص داده شده است. حداکثر نمره کل پرسشنامه 270 و حداقل آن 54 است. حداکثر نمره خرده مقیاس ها مساوی با تعداد سوالهای آن خرده مقیاس ضرب در 5 است.
در این ابزار، نمره بیشتر به معنی تعارض بیشتر و نمره کمتر به معنی رابطه بهتر و تعارض کمتر است.
در صورتی که نمرات پرسشنامه بین 1 تا 114 باشد، بهنجار
در صورتی که نمرات پرسشنامه بین 115 تا 134 باشد، متوسط
در صورتی که نمرات بالای 135 باشد، تعارض شدید وآسیب زا
تعاریف مولفه های پرسشنامه:
همکاری: هر گونه بی تفاوتی ، نادیده گرفتن و بی توجهی به نیازهای همسر برای حمایت از او در مقابل مشکلاتی که او را احاطه کرده است، اعم از مشکلات داخل یا خارج از منزل که بر همسر فشار روانی وارد می کند و تحمل او را به طرق مختلف پائین می آورد.
کاهش رابطه جنسی: منظور قطع شدن و یا کم شدن رابطه جنسی به سطحی کمتر از معمول است . در این حالت رابطه جنسی بصورت کوتاه ؛ مکانیکی و بعضا تحمیلی بوده و با رضایت کامل صورت نمی گیرد .
واکنش هیجانی: عبارت است از رفتارهایی همچون قهر، خشم، پرخاشگری، تهدید، و برانگیختگی هیجانی که زوجین هنگام تعارض از خود بروز می دهند.
افزایش رابطه فردی با خویشاوندان خود: عبارت است از رفت و آمد بیشتر با اعضای خانواده اصلی و طرح اسرار و مشکلات زناشویی خود با آنها .
رابطه با خویشاوندان همسر: عبارت است از قهر و قطع رابطه ، بد رفتاری و اهانت به خانواده اصلی و اقوام همسر.
جداسازی امور مالی از یکدیگر: عبارت است از توافق در نحوه توزیع و مصرف پولی ، در مضیقه قرار دادن همسر ، بی مبالاتی در خرج کردن و تلاش برای اختصاص حساب مالی جداگانه برای خود.
افزایش جلب حمایت از فرزندان: عبارت است ازتلاش هر یک از زوجین برای نزدیک شدن به فرزندان و جلب حمایت آنان بر علیه زوج دیگر.
اختلال در روابط:عبارت است از ایجاد هرگونه مشکل در روابط زوجین که باعث ایجاد فاصله و عدم صمیمیت در آنها می گردد.
mcq_1611174990_45240_8314_1498.zip0.02 MB |